Zelfsturend werken en zelfstudie, wat zijn de overeenkomsten?

Door de jaren heen merken wij als opleider dat de term ‘zelfsturend werken’ steeds vaker voorkomt. Veel organisaties verleggen de verantwoordelijkheid van de leidinggevende naar de operationele medewerker. Dit is om het midden management te ontlasten en het denk- en werkniveau van de werknemers te verhogen.

Het effect van zelfsturend werken is dat de werknemers vaker geconfronteerd worden met het nemen van beslissingen en verantwoordelijkheden. Ze reflecteren zichzelf met de ‘oude’ leidinggevende en worden geacht zelf verantwoorde keuzes te maken. Deze competentie komt ook terug tijdens zelfstudie.

In plaats van te wachten op een training, die gepland staat op een bepaalde dag op een bepaalde plaats, kunnen uw werknemers nu zelf een training online volgen via BOLacademy. De werknemer bepaalt zelf waar, wanneer, hoe en welke training gevolgd wordt. Ze krijgen toegang tot een persoonlijk account waarmee alle wettelijk benodigde trainingen (conform de Arbocatalogus) gevolgd moeten worden. Hierdoor worden persoonlijke leermap gerealiseerd.

Blended learning

Aan het eind van, een door ons bepaalde periode, wordt de online geleerde theorie in de praktijk gebracht. Een van onze trainers komt bij u op locatie en gaat aan de hand van casussen en praktijkoefeningen uw werknemers praktijkgericht les geven. Het voordeel hiervan is dat de werknemers vragen vanuit de theorie praktijkgericht beantwoord krijgen. Zo wordt gezorgd dat de theorie naadloos aansluit op de praktijk. Het is zelfs mogelijk om de praktijkgerichte training volledig op maat te maken voor uw organisatie.

Is uw interesse gewekt?

Neem contact met ons op via het formulier op deze pagina en vertel uw wensen aan ons. Wilt u weten welke e-learnings wij hebben ontwikkeld? Klik dan hier om ze te bekijken!

2018-04-20T13:15:15+00:00 20 september 2017|